Transitievergoeding

Nieuwe wet

Met ingang van 1 juli 2015 is het ontslagrecht gewijzigd. Alle werknemers die een contract hebben gehad van minimaal twee jaar hebben, als zij ontslag krijgen recht, op een vaste ontslagvergoeding, de transitievergoeding.

salaris-vorderen

Hoe hoog is de transitievergoeding?

De transitievergoeding wordt opgebouwd per 6 maanden dienstverband. De hoogte is afhankelijk van de duur van het dienstverband.

 • Een werknemer ontvangt gedurende de eerste 10 jaar per gewerkt half dienstjaar 1/6 maandsalaris als vergoeding.
 • Een werknemer met meer dan 10 jaar dienstjaren bouwt vanaf het 10e dienstjaar een vergoeding van een 1/4 maandsalaris per half dienstjaar.
 • werknemers van 50 jaar of ouder met meer dan 10 jaar dienstjaren bouwen extra transitievergoeding op. Voor elk half dienstjaar vanaf hun 50e jaar, hebben zij recht op een half maandsalaris per half dienstjaar. Deze regeling geldt tot 2020.
 • Het maximum is € 75.000. Als het salaris hoger is dan € 75.000, dan is het maximum gelijk aan één maandsalaris.
 • Kijk hier voor alle details over de transitievergoeding.

Wat te doen als de werkgever niet betaalt?

Stuurt u eerst zelf een sommatiebrief. U kunt dit voorbeeld downloaden en gebruiken. Stuur de brief aangetekend naar uw werkgever en ook met de gewone post en/of per email.

 

TRANSITIEVERGOEDING

Deze brief is geschikt als u een beroep wilt doen op de transitievergoeding.

Om te berekenen hoe hoog de transitievergoeding is, kunt u hier kijken.

Wat te doen als de werkgever na de sommatiebrief nog steeds niet betaalt?

Dan heeft u een advocaat nodig om het bedrag waar u recht op heeft te incasseren. Verzamel alle informatie (zoals uw arbeidsovereenkomst, de ontslagbrief of email, loonstroken, jaaropgaves, de sommatiebrief) en stuur deze naar ons toe ter beoordeling. U kunt gegevens uploaden via deze pagina  zodat wij uw zaak snel kunnen beoordelen.

Let op de termijn!

De transitievergoeding is een hard recht, er zijn maar heel weinig uitzonderingen op deze betalingsverplichting van de werkgever. Maar het recht vervalt wel als u niet binnen drie maanden na de ontslagdatum de rechtszaak opstart. Wij hebben in het algemeen 5 werkdagen nodig om een zaak op te starten te rekenen vanaf het eerste contact met u. Dat komt omdat we vaak nog extra informatie moeten opvragen. Neemt u dus op tijd contact op, anders vervalt uw recht definitief.  Verder kan het zijn dat u naast of in plaats van de transitievergoeding recht heeft op een ander soort vergoeding waarvoor een vervaltermijn van 2 maanden geldt.

 

naar boven |

 

Deel deze pagina:
 •  
 •  
 •  

GEEN LOON MEER?


Uw loon niet betaald, nu naar de rechter? Meer...

TIPS

 1. Wat u zelf kunt doen... Zoek voorbeeldbrieven voor uw loonvordering!
 2. Stel zelf de diagnose en doe de test!
 3. Groepsacties zijn voordelig voor verzekeraars, werknemers en vakbonden.

CONTACT
achterstalligsalaris.nl

Jozef Israelskade 48b

1072 SB AMSTERDAMtelefoon: 020-6963000


Adresgegevens en routebeschrijving...